Tipikus hibák a romantikus(nak szánt) levelezésben.

Az első levelet Frici írta, aki egy népszerű ifjúsági folyóirat levelező rovatában pécézte ki magának a címzettet.

Kedves Lovas Juli!

A Pajtás újság legújabb számában láttam, hogy levelezőpartnert keresel. Szerencsére itt vagyok én, így ez meg is oldódott.

Magam is szívesen levelezek lányokkal közös érdeklődésről, hobbiról. Egyetértek a hobbijaiddal, úgy mint olvasás, pingpongozás, aranyhal, szalvétagyűjtés. De ezen belül főleg a motorok érdekelnek. Te hogy állsz ezzel a témakörrel?

Akkor pár szót magamról. Jelenleg 167 cm magas vagyok, és eddig három barátnőm volt, akiket most név szerint nem említek. Rövid, barna hajam van és barna szemekkel rendelkezem. Tanulmányi átlagom 3,6. Van egy nővérem, aki a hűtőházban dolgozik. A vőlegénye gyakran eszik nálunk, tömi a fejét. Nem kedvelem a fajtáját, majd egyszer elmondom, miért. Most munkanélküli, de fuvarozó volt régebben. Rengeteget eszik.

Engem is vonz mondjuk a fuvarozói munka, de kellenek hozzá összeköttetések. Azt írtad, fodrász akarsz lenni, az szerintem jó, csak reálisan mérd fel a képességeidet. Erre vigyázz.

Időnként elnézek a „Bulesz” diszkóba, ami nincs messze, de nagyon sok a ronda lány. Ijesztő. Nálatok milyenek a szórakozási lehetőségek?

Nem ártana, ha küldenél fényképet, de ne homályosat vagy osztályképet, golyóstollal bekarikázott fejjel. Én most nem küldök képet, de hidd el, nem fogsz csalódni.

Várom válaszod. Minél előbb!

Burnyák Frici  

Gellért az interneten talált rá szíve választottjára. Legott meg is írta a levelet, melyben a szerencsés lányt randira invitálja.

Kedves Ismeretlen!

Rövid bemutatkozó soraidból rögtön kiéreztem a szimpatikusságot. Úgy érzem, jól meg tudnánk érteni egymást. Magam is kedvelem Hamvas Béla írásait, a mai világban mindenkinek érdemes lenne elgondolkoznia a mondanivalóján. Gyakran idézek belőle ismerőseimnek odaillő részleteket. Könyvesboltokban is igyekeztem felhívni magamra a figyelmet, és kérdezgettem vásárló-társaimat vagy az eladókat, milyen könyveket ajánlanának olyan valakinek, aki már Hamvas Béla összes művét kiolvasta – hogyan tovább? Hát nem segítettek! Azt se tudták, mit mondjanak!

Mit szólnál egy mielőbbi személyes találkozóhoz? Tudok egy kellemes kis cukrászdát a közelben. Szolidan öltözködöm, nem hódolok a divatnak. Megjelenésem ápolt, rendezett, mindig van nálam valami elgondolkoztató könyv vagy verseskötet. Kedvelem a különleges helyeket, ahol minőségi portékákat árulnak. Gyakran lófrálok teázók környékén, próbálok ismerkedni. Sokszor elhajtanak, mert az illető lány nem igazi szellemi társ. Ez sajnos hamar kiderül. Már az sem garancia, hogy bölcsész az illető, nagyon „felhígult” a szakma. Ilyen időket élünk.

Káros szenvedélyem egyáltalán nincs, és állítólag a külsőm is megkapó. A magas igényeim miatt vagyok még mindig egyedül. De nem adhatom alább! Érzem, hogy Veled minderről el tudnék beszélgetni, miközben négercsókot eszünk a „Mézesmáz” cukrászdában. Ott nem cukroznak mindent agyon.

Aztán, ha ezen túlestünk, felvázolom az ültetési tervet, amit a lagzinkra elképzeltem, amit egy kicsit módosíthatunk, ha a te családod esetleg bele akar szólni.

Akkor pénteken 5 órakor várlak a Mézesmázban! Légy pontos!

Sipek Gellért 

Lujzi a modern kor vívmányait ötvözte a hagyományos módszerekkel. A célszemélyt egy internetes társkereső oldalon szúrta ki, de mielőtt megírta volna a levelet, leinformálta az illetőt egy közös ismerősük által.

Kedves Miska!

Felkeltetted érdeklődésem.

Közvetve még ismerlek is: én is a Futrinka utca 9.-ben lakom, ahol kedves nagymamád. Nagymamád sokat mesélt rólad, és azt állította, rendes fiú vagy. Ezt mondjuk kétlem, de nem válogathatok. Megnéztem az adatlapodat, amin írod, hogy te nem vagy akármilyen, blabla, hát erről szeretnék személyesen meggyőződni, mert ezt akárki mondhatja ugye.

Átlagos lány vagyok, asszem nyugodtan kimondhatjuk, hogy pontosan olyan, amilyen a Futrinka utca 9.-ben eltöltött 25 év után lesz az ember. Nem vagyok egy aggódós típus, a dolgok menjenek a maguk útján. Utálok bájcsevegni, inkább szeretem aktivizálni magam. Nem telefonálok, ha valaki akar valamit, jöjjön ide és mondja a szemembe.

Kinézetem átlagos, nem vagyok kövér, de ha nem hiszed, kérdezd meg a nagymamádat.

Na remélem, ennyi elég lesz.

Ha érdekel a dolog, csöngess föl. Mondjuk szombaton. Ha nem, hát nem.

Tóth Lujzi (12. lakás)  

Ha valaki úgy érzi, méltó választ tud írni bármelyik levélre, tegye meg bátran a hozzászólásokban!

Szerző: La Tangolita  2009.01.24. 21:34 5 komment

Címkék: társkereső levelezés tipikus hibák

A bejegyzés trackback címe:

https://lanyregeny.blog.hu/api/trackback/id/tr71900331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

azallamenvagyok 2009.10.21. 14:59:41

Kedves Lujzi!

Remélem egyedül leszel otthon, ne aggódj, tiszta nemi szervvel érkezem.

Bízom a kölcsönösségben.

Csókoltat:

Miska

La Tangolita 2009.10.25. 14:30:34

@azallamenvagyok: Nem igazság, Lujzinak milyen szerencséje van...

La Tangolita 2009.11.10. 12:11:22

@azallamenvagyok: Ja, hát a másik két szerencsétlennel szemben, akik nem kaptak semmi választ, pedig ők sem jobbak.

azallamenvagyok 2009.11.10. 14:48:33

@La Tangolita: Frici és Gellért egymáshoz valók:)
süti beállítások módosítása